Bahan-Bahan: | |
10 biji telur 200gm gula halus 250 gm tepung HongKong 1 sudu makan ovalette 4 sudu makan susu pekat | 450gm mentega 1 tin kaya sederhana 20gm cooking coklat (dicairkan) 1 sudu makan Nescafe 1 sudu teh perasa oren sunquick |
Cara: | |
Pukul telur, gula dan ovalett hingga kembang. Mentega, susu dan kaya dipukul sampai putih dan campurkan kedua adunan. Masukkan tepung dan gaul rata. Bahagi kepada dua bahagian:- i) masukkan cooking coklat yang dicairkan dan Nescafe ii) Perisa Sunquick Lapiskan bahagian sunquick dan bakar guna api atas sahaja. Bila masak tekan mengguna acuan ziq-zaq. Lapiskan dengan bahagian coklat dan bakar. Tekan dengan acuan ziq-zaq lagi apabila masak. Buat begitu untuk setiap lapisan sampai habis. Lapisan akhir sila guna api atas dan bawah. |
Sabtu, 21 Mac 2009
Kek Lapis Sarawak
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan